Leiden, 29 mei 2017

bron foto: Rijksmuseum van Oudheden

 


Door een commissie van experts uit het hele land zijn 23 van de 45 innovatieplannen voor het onderwijs in Leiden goedgekeurd en hebben subsidie toegewezen gekregen van de gemeente. De Leidse Aanpak heeft 5 initiatieven aangejaagd, waarvan er uiteindelijk 4 zijn goedgekeurd. 

Deze initiatieven zijn:

Jonge Ouder Academie, gericht op 3 - 6 jarigen, leert pedagogisch medewerkers en ouders van kinderen in deze leeftijdsgroep om zich in te leven in de creativiteit en leergierigheid van hun kinderen en daarop in te spelen. Dit is een samenwerking van SPL, Smallsteps, De Kinderhaven, Flowerkids, Floreokids en JESRijnland. 

Gluren bij de Buren, door bij elkaar in de groep te kijken willen we de overstap van kinderen met ontwikkelingsvoorsprong verbeteren. SPL, Smallsteps, De Kinderhaven, Flowerkids, Lorentzschool, Joppenszschool en de Josephschool zijn partners in deze aanvraag.

TEDxYouth, voor leerlingen in het VO, waarbij ze gaan leren om pakkende presentaties te geven en deze ook online zetten. Dit is een initiatief van het Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College, maar het doel is om dit een samenwerking van alle scholen in Leiden te maken. 

Pre-VMBO: Het Rijksmuseum van Oudheden gaat samen met het Da Vinci College en het Wellantcollege een lespakket samenstellen waarin leerlingen van groep 7 leren welke talenten je in het Vmbo kunt ontwikkelen. Hierbij wordt een link gelegd tussen technieken uit het verleden en heden. 

 

Omdat er veel goede initiatieven waren heeft de gemeente samen met Fonds 1818 (een organisatie die donaties geeft ten behoeven van projecten binnen de regio) meer fondsen gezocht om zoveel mogelijk plannen te kunnen subsidiëren. De plannen die geen budget hebben gekregen worden door de gemeente op andere manieren gerealiseerd of verder ontwikkeld. 

 

 

* Verplicht veld
Mei 2020
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31